20 maj

IED master stipendije 2023/24

Istituto Europeo di Design (IED) je pokrenuo poziv za 105 stipendija i 45 tutorstva koja pokrivaju 50% školarine za Master kurseve 2023/2024 u oblasti dizajna, mode, vizuelnih umjetnosti, komunikacije i umjetnosti održane u Milanu, Barseloni, Firenci, Madridu, Rimu, Torinu, Komu i Bilbau.

Uslovi
Konkurs je otvoren za sve kandidate koji posjeduju diplomu osnovnih studija ili ekvivalentnu kvalifikaciju, ili imaju radno iskustvo u relevantnom polju. Kandidati koji su diplomirali su takođe prihvatljivi, pod uslovom da dobiju diplome najkasnije 30 dana prije diskusije o temi diplomskog projekta master kursa. Studentima koji su već upisani na Master kurs prvog nivoa nije dopušteno da istovremeno budu upisani na Master kurs ili druge akademske i Afam kurseve. Kandidati moraju pokazati vještinu poznavanja jezika kursa na minimalnom nivou B2. Zaposleni i konsultanti IED-a, Accademia Galli i Kunstala nemaju pravo da učestvuju u konkursu.
Kako se prijaviti
Stipendije će biti dodijeljene uzimajući u obzir odabrani kurs. Svaki učesnik može aplicirati samo za jedan kurs i jednu lokaciju.
Rok:
-14. jun 2023. godine, 23:59 CEST, za prijem u januaru.
Saznajte više LINKU.

KOME JE NAMIJENJEN?

Za učenike i studente

septembar 22, 2016

Za poslodavce

septembar 22, 2016

Za nezaposlene osobe

septembar 22, 2016

Upitnici

POVEŽITE SE SA CEDEFOP EUROPASS

cedefor baner