11 jun

Održan godišnji Europass mrežni sastanak

Europass mrezni sastanak 2019 održan je u Budimpešti 6. i 7. juna 2019. godine. Uvodnu riječ i detaljnu prezentaciju rada Tempus fondacije je održao g-din Peter Tordai, direktor Fondacije. G-din Tordei je predstavio rad Fondacije i programe koji se koordinaraju unutar Fondacije, kao sto su: Erasmus +, CEEPUS, EEA grantovi, programi bilateralnih stipendija, mađarske stipendije itd. Predstavio je takođe sve inovacije i aktivnosti u oblasti Europass dokumenata, platforme i promocije.


03 apr

Poziv za prijavu zainteresovanih kandidata

Nacionalna Europass i Euroguidance kancelarija objavljuje Poziv za prijavu zainteresovanih kandidata
Poziv za prijave za izradu sljedećih dokumenata:
• Istraživanje o izazovima i preprekama sa kojima se školski karijerni savjetnici susreću u svom radu i studija “Primjeri dobre prakse i preporuke za unapređenje karijernog vođenja i savjetovanja u obrazovanju”,
• Vodič “Europass Dodatak Diplomi/Sertifikatu”.05 mar

SAOPŠTENJE ZA ŠKOLSKE KARIJERNE SAVJETNIKE

U okviru projekta Europass - Euroguidance 2018. – 2020., Ministarstvo prosvjete je pripremilo priručnike, vodiče i druga relevantna dokumenta koja mogu biti od izuzetne pomoći školskim karijernim savjetnicima u radu sa učenicima u osnovnim i srednjim školama, i to:


29 okt

Održan Godišnji zajednički sastanak Europass i Eeuroguidance centara u Briselu

U Briselu je 26.oktobra odrzan Zajednički sastanak nacionalnih Europass i Euroguidance centara.
Sastanku su prisustvovali Nada Vuksanovic savjetnica u Ministarstvu prosvjete i stručni konsultant u Nacionalnom Euroguidance i Europass centru i Jovan Radovic, projektni saradnik.
Na sastanku je predstavljen novi model korišćnja i promocije europass dokumenata uz novi elektronski porfolio i web alatke. Predviđeno je da svako ima svoj profil i time kontinuirano ażurira biografija, jezički pasoš, pasoš za mobilnost i aploduje sva relevantna dokumenta.KOME JE NAMIJENJEN?

Za učenike i studente

septembar 22, 2016

Za poslodavce

septembar 22, 2016

Za nezaposlene osobe

septembar 22, 2016

POVEŽITE SE SA CEDEFOP EUROPASS

cedefor baner