22 mar

Google stipendija za studente sa invaliditetom

Stipendija je namenjena studentima sa invaliditetom koji studiraju računarstvo, računarsko inženjerstvo, informatiku ili srodnu tehničku oblast na univerzitetu bilo gdje u Evropi ili Izraelu.
Stipendija ima za cilj da pomogne u uklanjanju barijera koje sprječavaju studente sa invaliditetom da uđu u svijet računarstva, podstakne ih da se istaknu na svojim studijama i postanu aktivni uzori i lideri u stvaranju tehnologije.
Prihvatljivi kandidati moraju:
- biti trenutno upisan na univerzitet u Evropi ili Izraelu za školsku 2022-2023;
- namjeravaju da budu upisani ili primljeni kao redovni ili vanredni student na diplomskom, master ili doktorskom programu (ili ekvivalentnom) na univerzitetu u Evropi ili Izraelu za akademsku 2023/2024.
- da studiraju računarstvo, računarsko inženjerstvo, informatiku ili srodnu tehničku oblast na univerzitetu u Evropi ili Izraelu sa invaliditetom;
- pokazati izvanredan akademski uspjeh;
- dati primjer liderstva i strasti za kompjuterske nauke i tehnologiju;
Napomena: Osobe koje su rezidenti zemalja pod embargom, obično stanovnici zemalja pod embargom, ili su na drugi način sankcionisane primjenjivim programima kontrole izvoza i sankcija nemaju pravo da se prijave za ovu stipendiju.
Ovdje možete pristupiti platformi aplikacije: LINK.
Najbolji kandidatI će dobiti stipendiju od 7.000 eura koju će potrošiti na školarinu, naknade, knjige, pribor i opremu potrebnu za nastavu na univerzitetu.
Rok: 14. maj 2023, 23:59 GMT.
Više informacija na LINKU.

 


27 feb

Poziv za aktivnosti - Evropski omladinski centri

Odjeljenje za mlade Savjeta Evrope poziva nevladine omladinske organizacije, mreže i druge nevladine strukture uključene u oblasti omladinskog rada relevantne za omladinsku politiku Savjeta Evrope da podnesu prijave za aktivnosti koje će se održati u saradnji sa Evropskim omladinskim centrom u Strazburu i Budimpešti.
Studijske sesije se organizuju u saradnji sa omladinskim organizacijama i mrežama i Odjeljenjem za mlade Savjeta Evrope, a domaćin je jedan od Evropskih omladinskih centara.


25 jan

Ultimativni vodič za kineske stipendije: Vrste stipendiranja i uslovi

Kineske stipendije su najtraženiji programi stipendiranja na svijetu. Ove stipendije pokrivaju i školarinu i troškove boravka tokom  perioda studiranja na univerzitetima u Kini. Štaviše, dio ovih stipendija uključuje i mjesečnu naknadu koja ima za cilj da pokrije i druge lične troškove.
Ovaj članak pruža ključne informacije o različitim stipendijama koje nude kineski univerziteti za 2022-23. Takođe daje uputstva, korak po korak, u vezi sa odabirom vrste stipendije i procedurom prijave.


23 jan

POZIV ZA PROJEKTE - NEWS: MEDIA LITERACY

Obavještavamo da je u toku poziv za projekte na temu NEWS: MEDIA LITERACY, finansiran od strane Creative Europe - Cross-Sectoral Strand. Cilj programa je promovisanje medijske pismenosti kako bi se građanima omogućilo da koriste i razviju kritičko razumijevanje medija i podržali razmjenu znanja o politikama i praksi medijske pismenosti.


22 jan

POZIV: Circulation of European literary works

Otvoren poziv u okviru programa Creative Europe - Culture Strand pod nazivom “Circulation of European literary works”
Ova akcija će podržati projekte koji će prevoditi, objavljivati, distribuirati i promovisati djela beletristike.KOME JE NAMIJENJEN?

Za učenike i studente

septembar 22, 2016

Za poslodavce

septembar 22, 2016

Za nezaposlene osobe

septembar 22, 2016

Upitnici

POVEŽITE SE SA CEDEFOP EUROPASS

cedefor baner