14 sep

Takmičenje startapa za mlade preduzetnike

Generalni direktorat Evropske komisije za tržište, industriju, preduzetništvo i MSP sektor pokrenuo je takmičenje za startape usmjereno ka mladim preduzetnicima između 18 i 25 godina iz evropskih država članica i zemalja partnera programa COSME koji razvijaju inovativne startap ideje koje se bave najkritičnijim izazovima današnjice.

USLOVI ZA UČEŠĆE

Učesnici moraju imati između 18 i 25 godina (uključeno);
Biti građani neke od EU ili COSME zemalja: Austrije, Belgije, Bugarske, Hrvatske, Kipra, Češke Republike, Danske, Estonije, Finske, Francuske, Njemačke, Grčke, Mađarske, Irske, Italije, Letonije, Litvanije, Luksemburga, Malte, Holandije, Poljske, Portugala, Rumunije, Slovačke, Slovenije, Španije, Švedske, Albanije, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Islanda, Kosova, Moldavije, Crne Gore, Srbije, Turske, Ukrajine.

KAKO UČESTVOVATI

Učesnici će morati da pošalju video (na engleskom jeziku) koji traje najviše tri minute, u kojem će objasniti svoju startap ideju, njen značaj i poslovni plan. Učesnici i njihovi startapi trebaju biti iz neke od EU ili COSME zemalja. Svaki učesnik ima pravo na samo jedan unos.

NAGRADE

Pobjednika YSC-a će izabrati žiri na osnovu tri osnovna kriterijuma: kreativnost, vidljivost i komunikacija. Tri kandidata koja uđu u uži izbor biće objavljeni onlajn i pozvani na Skupštinu malih i srednjih preduzeća u Bilbau, Španija, koja će se održati 13-15. novembra 2023.
Takmičenje je dio Evropske nedelje malih i srednjih preduzeća, godišnje panevropske kampanje za promociju preduzetništva u Evropi.

Rok za prijave: 25. septembar 2023. godine.

Više informacija možete pronaći ovdje: LINK

KOME JE NAMIJENJEN?

Za učenike i studente

septembar 22, 2016

Za poslodavce

septembar 22, 2016

Za nezaposlene osobe

septembar 22, 2016

Upitnici

POVEŽITE SE SA CEDEFOP EUROPASS

cedefor baner