04 jul

SAD: Stipendije Eckerd College-a za međunarodne studente 2023-2024

Eckerd College trenutno prima prijave zainteresovanih i kvalifikovanih kandidata za Međunarodne stipendije i Početne programe pomoći za međunarodne studente počevši od akademske godine 2023-2024.
Koledž će automatski uzeti u obzir međunarodne studente prve godine (one kojima je potrebna viza za ulazak i koji nikada nisu završili kurs na univerzitetu/koledžu) prilikom dodjele međunarodnih studentskih stipendija u iznosu do 22.000 dolara.

Eckerd College u Sankt Peterburgu na Floridi je osnovan 1958. godine i trenutno se nalazi na 128. mjestu među nacionalnim koledžima slobodnih umjetnosti.
Beneficije stipendije Eckerd Colleg-a za međunarodne studente 2023-2024:
Eckerd College će nagrađivati studente koji budu izabrani kao dobitnici ove stipendije sa Međunarodnim studentskim grantom u iznosu do 22.000 dolara; dodatno, takođe mogu biti kvalifikovani da prime i dodatni grant u vezi sa zaradom u iznosu od 2.000 dolara.
Da bi se studenti kvalifikovali za stipendiju i pomoć za međunarodne studente Eckerd College-a, moraju ispuniti određene kriterijume:
• Studenti moraju biti dio međunarodne studentske zajednice.
• Od međunarodnih kandidata se očekuje da pohađaju kurseva u punom obimu tokom prve godine i pruže dokaz o poznavanju engleskog jezika.
Aplikanti mogu podnijeti prijavu putem svoje Common App Portal na Eckerd College-ovom portalu za prijave, a oni koji ispunjavaju kriterijume automatski će se uzeti u obzir za prijem.
POTREBNA DOKUMENTACIJA:
Lična izjava ili esej za prijem;
Preporuka za prijem;
Zvanični transkripti (HS), u nekim slučajevima transkripti iz srednje škole;
Očekuje se da studenti dostave sve navedene dokumente.
Preduslov za jezik:
Preduslov jezik: Studenti trebaju dostaviti rezultate jednog ili više testova navedenih u nastavku: Testovi engleske jezičke sposobnosti moraju sadržati rezultate kao što su TOEFL iBT od najmanje 79 ili ispiti rađeni na računaru ili pismeni ispiti koji ukupno iznose najmanje 123 ili pismeni ispiti koji ukupno iznose 500 bodova.
Rezultati IELTS testa sa ukupnim rezultatom od 6,5 ili većim i rezultati Duolingo English Testa jednakih ili većih od 100; SAT test iz Evidence-Based Readinga sa rezultatom pisanja od 554; I, konačno, ACT test koji kombinuje čitanje na engleskom jeziku i rezultat od 43.
Uspješno završite napredni program engleskog jezika ELS na nivou 11.
Unesite sve škole na FAFSA formularu čim počnete razmišljati o njima; čekanje do prijema može smanjiti šanse da dobijete pomoć.
Rok za prijavu za međunarodne stipendije Eckerd College-a nije preciziran.
Više informacija na zvaničnom sajtu: LINK

 

KOME JE NAMIJENJEN?

Za učenike i studente

septembar 22, 2016

Za poslodavce

septembar 22, 2016

Za nezaposlene osobe

septembar 22, 2016

Upitnici

POVEŽITE SE SA CEDEFOP EUROPASS

cedefor baner