05 jul

Kanadske stipendije 2024-2025

Kanada je jedna od najekonomičnijih destinacija za studiranje u inostranstvu. Sa preko 650.000 međunarodnih studenata koji pohađaju osnovne, master, doktorske i kurseve za dobijanje sertifikata/diploma u Kanadi, studiranje u Kanadi svakodnevno postaje sve popularnije među međunarodnim studentima. Kanada je jedna od najsigurnijih opcija kada je u pitanju studiranje i posao.
Kanadski napredni obrazovni sistem, visoko rangirane institucije i sigurno okruženje su inspirisali mnoge da ispune svoje snove o studiranju u Kanadi i postignu uspjeh. Kanadska vlada zajedno sa univerzitetima u Kanadi i raznim drugim privatnim organizacijama nudi veliki broj stipendija.

U nastavku teksta možete saznati više o stipendijama u Kanadi za 2023. godinu.

ZAŠTO STUDIRATI U KANADI?

Evo nekoliko ubjedljivih razloga za vas i vaše starije da vam dozvole da studirate u Kanadi.
Kanada ima dva zvanična jezika - engleski i francuski. To čini vaše svakodnevne interakcije dok živite u Kanadi veoma praktičnim, jer se engleski jezik govori svuda u zemlji.
Univerziteti visokog ranga: Kanada ima neke od najbolje rangiranih univerziteta koji se nalaze među 150 najboljih univerziteta prema QS rangiranju.
Mogućnosti za posao: Kanadska vlada pruža visok nivo mogućnosti za posao u Kanadi za međunarodne aplikante i strance.
Visok i siguran kvalitet života: Kao jedna od najsigurnijih zemalja sa relativno niskom stopom kriminala, Kanada je rangirana kao druga zemlja u svijetu sa najvišim kvalitetom života.
Univerziteti sa istraživačkom orijentacijom: Kanada je poznata po svojim revolucionarnim otkrićima i razvoju u oblasti biomedicinskih nauka i medicine.
Popularne stipendije za studiranje u Kanadi:

• York University International Student Scholarships
• Lester B. Pearson International Scholarships
• University of Calgary International Entrance Scholarship
• University of British Columbia Scholarships for International Students
• Vanier Canada Graduate Scholarships
• University of Manitoba Graduate Fellowships
• President Scholarship
• Ontario Graduate Scholarship
• Hani Zeini Scholarships
• Erasmus Scholarship
• QS Undergraduate Scholarship
• The University of Alberta (Without IELTS)
• Women Techmakers Scholarship Program
• CCSE Graduate Scholarships
• Carleton Prestige Scholarships
• Winnipeg President’s Scholarships for World Leaders
• Humber College International Entrance Scholarships
Izdvojićemo neke od njih:

VANIER CANADA GRADUATE SCHOLARSHIPS

Vanier kanadska stipendija za doktorske studije 2023. Vanier kanadska stipendija za doktorske studije je stipendija kanadske vlade koja u potpunosti pokriva troškove. Pruža stipendije za doktorske i postdoktorske studije u Kanadi. Otvorena je za sve međunarodne studente. To je najveća stipendija koju nudi kanadska vlada.

LESTER B. PEARSON INTERNATIONAL SCHOLARSHIP 2024

Lester B. Pearson međunarodna stipendija 2024. Lester B. Pearson stipendija za 2024. godinu je stipendija koju u potpunosti finansira Univerzitet u Torontu. Stipendija je namijenjena studentima osnovnih studija koji žele studirati puno vrijeme na četvorogodišnjim programima osnovnih studija. Ova stipendija će pokriti školarinu, knjige, dodatne troškove i kompletnu podršku smještaja tokom četiri godine.
MCGILL UNIVERSITY SCHOLARSHIPS 2024
Stipendije McGill univerziteta u Kanadi za akademsku godinu jesen 2025, zima 2023 i ljeto 2023. dostupne su samo za magistarske i doktorske stipendije u Kanadi.

ALBERTA UNIVERSITY SCHOLARSHIPS 2023 WITHOUT IELTS

Univerzitet u Alberti uklonio je zahtjev za IELTS. Prijavite se za stipendije Univerziteta Alberta bez potrebe za IELTS ispitom za akademsku godinu 2024-25. Mnoge zemlje, kao i mnogi univerziteti, su izuzeti od zahtjeva za IELTS.
Nivo studija: Osnovne, Master, Doktorat, Diploma
Finansijska podrška: Potpuno finansirano
Rok za prijavu: 1. novembar 2023. (za većinu programa)

UNIVERSITY OF WATERLOO SCHOLARSHIPS

Ova stipendija se nudi za dodiplomske, master i doktorske studije. Univerzitet Waterloo je javni istraživački univerzitet u Kanadi. Univerzitet Waterloo automatski dodjeljuje stipendije.

MONTREAL UNIVERSITY SCHOLARSHIPS

Stipendija Montrealskog univerziteta za 2024. godinu nastavlja se za zimske i ljetne semestre 2023, jesen 2023. i zimu 2024. godine.
Možete se prijaviti za sljedeće studijske programe: dodiplomske, master, doktorske studije i postdoktorske stipendije. Univerzitet je rangiran kao četvrti u Kanadi i 73. na svijetu.

MCCALL MACBAIN SCHOLARSHIPS 2024

Prijave za McCall MacBain stipendije 2024 na Univerzitetu McGill su sada otvorene. Započnite svoje prijave i prijavite se putem interneta za McGill University McCall stipendiju. Biće ponuđeno do 30 punih stipendija i 80 nagrada. Ovo je potpuno finansirana kanadska stipendija.
Rok za prijavu za međunarodne kandidate 24. avgust 2023.

UNIVERSITY OF MANITOBA SCHOLARSHIPS 2024

Univerzitet Manitoba svake godine izdvaja 2 miliona dolara za svoje stipendijske programe namijenjene postdiplomskim: magistarskim i doktorskim studijama.

UNIVERSITY OF ALGOMA SCHOLARSHIPS CANADA

Većina stipendija se dodjeljuje na osnovu akademskog uspjeha i najnovijeg akademskog iskustva.
Više detalja o pomenutim stipendijama moći ćete da pročitate u narednim tekstovima.

 

KOME JE NAMIJENJEN?

Za učenike i studente

septembar 22, 2016

Za poslodavce

septembar 22, 2016

Za nezaposlene osobe

septembar 22, 2016

Upitnici

POVEŽITE SE SA CEDEFOP EUROPASS

cedefor baner