30 avg

ENTRUST KREATIVNI KONKURS: Vizije evropske omladine

Imate li viziju za budućnost Evrope koju biste željeli da podijelite? Jeste li mlada osoba starosti od 13 do 19 godina i živite u državi članici EU ili zemlji kandidatu? Ako jeste, učestvujte u EnTrust kreativnom konkursu i podijelite svoju viziju u vidu crteža, slike ili fotografije. Ako vizualni prilog nije moguć, prihvaćeni su i pisani prilozi poput eseja ili mišljenja.

USLOVI ZA UČEŠĆE

Konkurs je otvoren za sve osobe uzrasta od 13 do 19 godina u trenutku apliciranja, koje žive u bilo kojoj od država članica EU i zemljama kandidatima (Albanija, Bosna i Hercegovina, Ukrajina, Turska, Srbija, Moldavija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija).

KAKO SE PRIJAVITI

Svoju viziju budućnosti Evrope potrebno je da podnesete u vizuelnom formatu: fotografija, digitalno umjetničko djelo, slika, kolaž ili bilo koji drugi vizuelni medij. Ovo može obuhvatati teme od raznolikosti i jednakosti do održivosti i borbe protiv klimatskih promjena. Možete prijaviti više radova kako biste povećali svoje šanse za uspjeh. Možete se prijaviti kao pojedinac ili kao grupa. Svi vizualni prilozi moraju biti praćeni kratkim tekstom (na engleskom jeziku) koji daje neko objašnjenje slike. Takođe, treba uključiti i engleski prevod bilo kog teksta koji se koristi na slici.

NAGRADE

Tri pobjednika će biti pozvana u Brisel u januaru 2024. godine da prisustvuju ceremoniji dodjele nagrada i posjete institucijama EU. Svi troškovi putovanja za pobjednike će biti pokriveni, kao i za roditelje/staratelje gdje je to potrebno.
Rok za prijavu: 8. oktobar 2023. godine do 17:00 sati po srednjoevropskom vremenu (CET).

Više informacija na LINK-u.

KOME JE NAMIJENJEN?

Za učenike i studente

septembar 22, 2016

Za poslodavce

septembar 22, 2016

Za nezaposlene osobe

septembar 22, 2016

Upitnici

POVEŽITE SE SA CEDEFOP EUROPASS

cedefor baner