Održana radionica o Europass inicijativi i Kancelariji za programe mobilnosti studenata i akademskog osoblja na Univerzitetu Mediteran

15. oktobra, Ministarstvo prosvjete je organizovalo radionicu o Europass inicijativi i Kancelariji za programe mobilnosti studenata i akademskog osoblja na Univerzitetu Mediteran.


Radionici su prisustvovali studenti i predstavnici akademskog osoblja kojima je predstavljena Kancelarija za programe mobilnosti studenata i akademskog osoblja koja  je formirana u okviru Ministarstva prosvjete. Nerisa Redžematović, koordinatorka Kancelarije, je predstavila aktivnosti koje je Kancelarija realizovala u 2016. godini kao i planove za naredni period. Takođe, Redžematović je predstavila i Studiju za programe mobilnosti studenata i akademskog osoblja koju Ministarstvo prosvjete priprema u okviru projekta „Visoko obrazovanje i istraživanje za inovacije i konkurentnost“.

15022017 01


Marija Đurišić, nacionalna Europass koordinatorka, je predstavila učesnicima svih pet dokumenata u okviru Europass inicijative i prezentovala novi nacionalni websajt za Europass u okviru kojeg zaintresovani mogu naći sve Europass formulare i informacije u vezi sa realizacijom ove Erasmus+ inicijative u Crnoj Gori. Ministarstvo prosvjete Crne Gore je od 2016. godine dobilo status nacionalnog Europass centra čime je preuzelo sve obaveze iz Europass inicijative poput promocije Europass dokumenata i podrške svim institucijama i građanima Crne Gore u ispunjavanju Europass dokumenata.
Učesnici su iskazali veliku zaintersovanost u traženju programa mobilnosti i korišćenju dokumenata iz Europass inicijative.

KOME JE NAMIJENJEN?

Za učenike i studente

septembar 22, 2016

Za poslodavce

septembar 22, 2016

Za nezaposlene osobe

septembar 22, 2016

Upitnici

POVEŽITE SE SA CEDEFOP EUROPASS

cedefor baner