01 mar

Ministarstvo vanjskih poslova Republike Malte uputilo poziv za postdiplomske studije na Institutu za pomorsko pravo

Obavještavamo zainteresovane kandidate da je Ministarstvo vanjskih poslova Republike Malte uputilo poziv za postdiplomske studije na Institutu za pomorsko pravo (International Maritime Law Institute - IMLI), sa sjedištem na Malti.

Programi za koje se može aplicirati su Program o međunarodnom pomorskom pravu i Program o međunarodnom pomorskom zakonodavstvu, u trajanju od jedne akademske godine, počinje od oktobra 2020. godine. Program će biti realizovan na engleskom jeziku, stoga je neophodno odlično znanje ovog jezika.

Program je otvoren za diplomirane pravnike, ali i diplomcima drugih disciplina povezanih sa međunarodnim pomorskim pravom. Program se organizuje za kandidate koji već rade u oblasti pomorstva, nadležnim vladinim institucijama, pomorskim kompanijama, lučkim službama, naucnoistraživackim centrima ili drugim organizacijama koje se bave brodskim prevozom, ili generalno pomorstvom, pravnoj službi, ili pravnoj kancelariji koje se bave temama iz oblasti pomorstva. Program je pogodan i za osobe koje namjeravaju da nastave svoju karijeru u oblasti pomorskog prava. Pretpostavlja se da će budući magistri Instituta steći stručno znanje i razumijevanje primjene IMO i drugih konvencija u svojim državnim zakonodavstvima.

Studenti imaju 22½ časova predavanja, nedjeljno.

IMLI je osnovan pod pokroviteljstvom Međunarodne pomorske organizacije i ima za cilj obuku pravnika u oblasti medunarodnog prava, uključujuci pravo zaštite životne sredine mora, pravo mora, brodsko pravo i međunarodno pomorsko bezbjednosno pravo.

Rok za prijavljivanje je 31. mart 2020. godine, a prvenstvo će imati kandidati koji se ranije prijave.

Cijena učešca u ovom programu iznosi 31.000, ali ce izabranim kandidatima biti obezbijeđeno puno finansiranje, osim troškova povratne karte koje plaćaju sami kandidati.

Izvjestan broj donatora obezbijedio je puno finansiranje za odabrane kandidate, ukoliko ispune njihove uslove selekcije. Donatori će prednost davati uglavnom mladim talentovanim kandidatima (mladim od 40 godina) koji imaju veliku motivaciju da rade za svoju vladu i koji će, nakon završetka studija, dati vitalan doprinos razvoju nacionalnog zakonskog okvira i oblasti pomorstva.

Broj kandidata koji će biti primljeni je ograničen, zbog intenzivnog karaktera programa. Poštujuci strategiju Medunarodne pomorske organizacije (IMO) za integrisanje žena u pomorske aktivnosti, čak pedeset posto (50%) mjesta biće rezervisano za zaslužne kandidature žena. Do sada, na Institutu je zvanje steklo 836 kandidata iz 143 zemlje.

Sve dodatne informacije, prijavni formulari i drugi obrasci mogu se naći na internet portalu: http://www.imli.org/programmes-and-courses/how-apply-1, dok su informacije o Institutu dostupne na portalu: http://www.imli.org

Za sva dodatna pitanja i pojašnjenja, kandidati mogu da se obrate savjevjetnici za prijem, gospođi Elda Kazara-Belja, na e-mail adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. , ili telefon br: +356 21 310 816 (lokal 107)

Upitnici

savjetnici 

euroguidance logo