22 mar

Google stipendija za studente sa invaliditetom

Stipendija je namijenjena studentima sa invaliditetom koji studiraju računarstvo, računarsko inženjerstvo, informatiku ili srodnu tehničku oblast na univerzitetu bilo gdje u Evropi ili Izraelu.
Stipendija ima za cilj da pomogne u uklanjanju barijera koje sprječavaju studente sa invaliditetom da uđu u svijet računarstva, podstakne ih da se istaknu na svojim studijama i postanu aktivni uzori i lideri u stvaranju tehnologije.


18 feb

NOVI ZELAND: Potpuno finansirane stipendije

Stipendije Ambasade Novog Zelanda 2023. otvorene su za međunarodne kandidate. Vlada Novog Zelanda i univerziteti Novog Zelanda nude stipendije za osnovne studije, magistarske, doktorske i postdoktorske studije. Glavne stipendije u Novom Zelandu finansira Vlada NZ. Novi Zeland ima odličan obrazovni sistem i međunarodno akreditovane kvalifikacije.
Međunarodni studenti preferiraju da studiraju na Novom Zelandu jer ne postoji granica povratka u zemlju. Studenti apliciraju za radnu dozvolu u NZ nakon završetka studija. Trajanje novozelandske stipendije je 4 godine.
Na Novom Zelandu postoji samo osam univerziteta. Svi oni su rangirani u prvih 3% na svijetu. Obično svake akademske godine 115.000 međunarodnih studenata dođe na studije na Novi Zeland. Univerziteti Novog Zelanda nude sljedeće programe: nauka i inženjerstvo, medicina, umjetnost, pravo, ekonomija, menadžment, društvene nauke, tehnologija, životna sredina i mnoge druge oblasti.
Više informacija pročitajte na linku

 

 


06 feb

Stipendije Univerziteta u Ženevi 2023-2024


Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Ženevi je međunarodno poznat istraživački institut. Najsavremenija istraživanja koja sprovodi pokrivaju niz naučnih disciplina: biologiju, astronomiju, hemiju i biohemiju, kao i kompjuterske nauke, matematiku i farmaceutske nauke, nauke o Zemlji i nauke o životnoj sredini. Na fakultetu se nalaze tri Nacionalna centra kompetentnosti u istraživanju veoma konkurentne Švajcarske nacionalne fondacije za nauku (hemijska biologija; Švajcarski MAP; Planete) i mnoge evropske studije. Ovi masteri sa Prirodno-matematičkog fakulteta predstavljaju odličnu osnovu za obuku za akademike, kao i priliku za profesionalni rast, otvaranje karijere u nastavi, administraciji, naučnim komunikacijama i medijima… Programi master studija se nude na engleskom ili engleskom kao i francuskom (pogledajte detalje svakog programa). Stipendije Univerziteta u Ženevi za magistarske studije nude neverovatnu šansu studentima. To je fantastična prilika za studente iz inostranstva koji žele da studiraju u Švajcarskoj kroz stipendije.


05 feb

STIPENDIJE TURSKE VLADE: Turkiye Burslari stipendije 2023-24

Pozivaju se kandidati da se prijave za Turkiye Burslari stipendije 2023-24 u Turskoj. Svi međunarodni kandidati iz cijelog svijeta imaju pravo da se prijave za stipendije turske vlade. Turska vlada nudi stipendije za dodiplomske, magistarske i doktorske studije za besplatno studiranje. Za prijavu za stipendije u Turskoj nema naknade za prijavu. Turska stipendija Burslari je potpuno finansirana stipendija koju nudi Vlada Turske. Stipendija je dostupna za akademsku godinu 2023-2024.

Skoro sva akademska polja i smjerovi dostupni su u okviru Turskih Bruslari stipendija. Većina programa na turskim univerzitetima je na turskom jeziku. Međutim, neki univerziteti nude programe na engleskom ili drugim jezicima. Stipendija će pokriti sve troškove.

Turske stipendije za međunarodne studente su veoma konkurentne, dodjeljuju se i finansiraju se od strane vlade kako bi se pomoglo studentima da nastave kratkoročne ili redovne diplomske programe. Cilj ove stipendije je stvaranje međusobnog razumijevanja između različitih društava i zemalja. Svi studenti su dužni da pohađaju jednogodišnji program na turskom jeziku tokom studiranja.

Turkiye Burslari stipendije 2023-24 u Turskoj su potpuno finansirane stipendije za sve međunarodne studente. Pokrivaju sve troškove:

  • Mjesečna stipendija: 800 TL mjesečno za dodiplomske, 1100 TL mjesečno za master studije, 1600 TL mjesečno za doktorski program.
  • Školarina
  • Jednokratna povratna avionska karta
  • Zdravstveno osiguranje
  • Smještaj
  • Jednogodišnji kurs turskog jezika.

Rok za prijavu za ove stipendije 20.februar 2023.

Više informacije o programima pročitajte na zvaničnom sajtu OVDJE


03 feb

STIPENDIJE VLADE FINSKE 2023-2024

Pozivaju se zainteresovani kandidati da se prijave za stipendiju Vlade Finske 2023-24. Stipendija Vlade Finske dostupna je svim međunarodnim studentima za diplomu osnovnih i master studija. Jezik učenja treba da bude engleski. Nema naknade za prijavu.
Skoro sve akademske oblasti i specijalnosti ponuđene su u okviru ove stipendije za sticanje dodiplomske i magistarske diplome. Ova potpuno finansirana stipendija će pokriti sve troškove studiranja u inostranstvu.
Studenti iz cijelog svijeta bilo koje nacionalnosti mogu se prijaviti za stipendije Vlade Finske. Ove stipendije će se nuditi na više univerziteta u Finskoj.
Pod stipendijom Vlade Finske neki univerziteti nude potpuno finansirane stipendije, a neki univerziteti daju djelimično finansirane stipendije.
Spisak akademskih oblasti studija:
Finska ima 13 univerziteta i 22 univerziteta primijenjenih nauka. Dostupne su skoro sve akademske oblasti i specijalnosti.
Finske visokoškolske ustanove nude preko 400 različitih studijskih programa i imaju preko 20.000 međunarodnih studenata koji studiraju na nekoliko lokacija širom Finske.
Svi univerziteti i univerziteti primijenjenih nauka imaju mogućnosti stipendiranja za međunarodne studente.
Spisak Univerziteta primijenjenih nauka:
Postoji ukupno 22 univerziteta primijenjenih nauka. UAS nudi opcije studija u nekoliko različitih oblasti:
• Umjetnost
• Poljoprivreda, šumarstvo, ribarstvo i veterina
• Poslovanje, administracija i pravo
• Inženjering, proizvodnja i građevinarstvo
• Obrazovanje
• Zdravlje i blagostanje
• Humanističke nauke
• Informacione i komunikacione tehnologije (ICTS)
• Usluge (ugostiteljstvo, logistika, bezbednost, sportske studije)
• Društvene nauke, novinarstvo i informisanje.
Univerziteti:
Finska ima 13 univerziteta. Finski univerziteti nude mogućnosti studiranja u 12 različitih oblasti:
• Umjetnost
• Poljoprivreda, šumarstvo, ribarstvo i veterina
• Biznis, administracija i pravo
• Obrazovanje
• Inženjering, proizvodnja i građevinarstvo
• Zdravlje i blagostanje
• Humanističke nauke
• Informacione i komunikacione tehnologije (ICTS)
• Farmacija
• Prirodne nauke, matematika, statistika
• Usluge (vojne nauke, sportske nauke)
• Društvene nauke, novinarstvo i informacije
Spisak univerziteta i univerziteta primijenjenih nauka možete pogledati OVDJE
Univerziteti primijenjenih nauka-kriterijumi podobnosti za diplomu osnovnih studija i master:
Za Bachelor: PROVJERITE OVDJE
Za Master: PROVJERITE OVDJE
Ostale kriterijume podobnosti, možete provjeriti na svakom univerzitetu OVDJE
Poslednji datum za prijavu za stipendiju Vlade Finske 2023-24 za studije u Finskoj za međunarodne studente je 18. januar 2023.
Proces prijave vrši se potpuno onlajn. Podrazumijevano, vaša prijava će se uzeti u obzir za stipendije kada se prijavite za prijem. Zvanični link stipendije možete posjetiti OVDJEUpitnici

savjetnici 

euroguidance logo