19 nov

ETC Stipendije

Evropska turistička komisija (ETC), neprofitna organizacija koja okuplja Nacionalne turističke organizacije (NTO) Evrope, traži studenta ili nedavno diplomiranog studenta da se pridruži njihovim odjeljenjima na period od šest mjeseci (obnovljivo) počevši od januara 2024. Izabrani praktikant imaće jedinstvenu priliku sticati radno iskustvo u međunarodnoj organizaciji sa sjedištem u Briselu, Belgija, i steći uvid u evropsku, kao i svjetsku turističku industriju.


07 nov

POTPUNO FINANSIRANA: CSC stipendija Pekinškog instituta za tehnologiju 2024. u Kini

Obavještavamo vas da su otvorene prijave za stipendiju Pekinškog instituta za tehnologiju 2024. godinu u Kini putem stipendije kineske vlade. Mogu se prijaviti svi međunarodni studenti iz bilo kojeg dijela svijeta. Kineska državna stipendija Pekinškog instituta za tehnologiju nudi stipendije za magistarske i doktorske studije, riječ je o potpuno finansiranoj stipendiji koja je dostupna za akademsku godinu 2024-25. IELTS test nije potreban.


19 okt

Stažiranje na EUI

Svake godine, Evropski univerzitetski institut (EUI) nudi brojne mogućnosti za stažiranje talentovanim pojedincima iz različitih akademskih i profesionalnih sredina.
Ovo je jedinstvena prilika da radite u oblasti po vašem izboru, razvijate svoju karijeru u međunarodnoj i multikulturalnoj istraživačkoj organizaciji, dok uživate u kulturnim, društvenim i rekreativnim sadržajima u jednom od najživopisnijih gradova na svijetu, Firenci (Italija).


27 avg

Stipendije Cambridge Trusta za 2024-2025. godinu

Obavještavamo vas da su otvorene prijave za Stipendije Cambridge Trust za 2024. godinu. Ove stipendije obuhvataju dodjelu Cambridge International Stipendija, Nagrada Vice Chancellor-a i drugih priznanja za izvanredne studente, neovisno o njihovom državljanstvu, koji postižu izuzetne akademske rezultate i kojima je potrebna finansijska podršku za dalje obrazovanje.
Upitnici

savjetnici 

euroguidance logo