27 avg

Stipendije Cambridge Trusta za 2024-2025. godinu

Obavještavamo vas da su otvorene prijave za Stipendije Cambridge Trust za 2024. godinu. Ove stipendije obuhvataju dodjelu Cambridge International Stipendija, Nagrada Vice Chancellor-a i drugih priznanja za izvanredne studente, neovisno o njihovom državljanstvu, koji postižu izuzetne akademske rezultate i kojima je potrebna finansijska podršku za dalje obrazovanje.

Cambridge International stipendije pružaju podršku za plaćanje međunarodnih školarina na univerzitetu, dok Nagrade Vice Chancellor-a obezbeđuju grantove za državljane Ujedinjenog Kraljevstva i Irske koji plaćaju školarine po domaćim stopama. Među ostalim dostupnim nagradama su i Cambridge UK Masters stipendija, Rowan Williams Cambridge stipendija i stipendija Njegove Kraljevske Visosti Princa od Velsa za za Commonwealth.
Za ove stipendije vlada velika zainteresovanost stoga se preporučuje strpljenje u čekanju rezultata. Period dodjele stipendija traje od marta do jula, pri čemu se većina stipendija dodjeljuje tokom tog perioda; nagrade finansirane od strane partnera moguse čekati duže. U nekim slučajevima, rezervni kandidati takođe mogu biti uzeti u obzir ako neko odbije ponudu.
Pod uslovom da vaša prijava ispunjava rok za finansiranje i da ste dobili ponudu za upis na kurs, sve stipendije za koje možda ispunjavate uslove će biti uzete u obzir i ostaće pod razmatranjem sve dok se ne završi period dodjele nagrada.

PREDNOSTI STIPENDIJA CAMBRIDGE TRUST ZA 2024-2025. GODINU

Stipendisti Rowan Williams Cambridge dobijaju nagrade koje pokrivaju školarinu kao i troškove izdržavanja. Stipendisti Cambridge UK Masters programa mogu dobiti do 12.000 dolara. Stipendisti Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Princ od Velsa Commonwealth programa će primiti stipendije koje pokrivaju kompletne troškove, uključujući školarinu, troškove izdržavanja i takse.

USLOVI ZA KVALIFIKACIJU ZA STIPENDIJE CAMBRIDGE TRUST ZA 2024-2025. GODINU

Kandidati moraju da ispunjavaju sledeće uslove:
Studenti koji su kvalifikovani za Cambridge UK Masters stipendiju moraju da podnesu svoje prijave u okviru roka za finansiranje postdiplomskih studija za program koji su odabrali; nakon toga će primiti ponudu za upis na Univerzitet u Kembridžu.
Svaki student, bez obzira na nacionalnost, može da aplicira za razmatranje za finansiranje od strane Cambridge Trusta.
Kandidati moraju da se prijave za redovno studiranje na Kembridžu; prijave za studiranje sa smanjenim opsegom neće biti razmatrane.
Studenti koji žele da se upišu treba da imaju želju da pohađaju preddiplomske, master ili postdiplomske istraživačke kurseve na Univerzitetu u Kembridžu. Svaki pojedinac koji se prijavi će proći kroz standardni postupak prijave i biti primljen.
Potencijalni studenti bi trebalo da se upišu u: Preddiplomske kurseve (izuzev UK/EU aplikanti); Master programe (kao što su MPhil, M.Ed, LLM ili MAST); Istraživačke postdiplomske programe poput doktorata ili pozicije istraživačkih asistenata koje se preporučuju kao početni koraci za budući uspjeh u akademskom svijetu.
Studenti koji teže da studiraju na Kembridžu trebaju posjedovati dovoljno sredstava za finansiranje svojih studija tamo, postizati visoke akademske rezultate sa akademskim transkriptima koji ispunjavaju zahtjeve, kao i ispuniti osnovne zahtjeve Kembridža za poznavanje engleskog jezika.

POSTUPAK PRIJAVE ZA STIPENDIJE CAMBRIDGE TRUST ZA 2024-2025

Za preddiplomske studije (BA i slične) i postdiplomske studije (Master ili Doktorat, na primjer) dostupne su različite metode.
Prijava mora biti primljena prije relevantnog datuma za prijem u okviru Cambridge Trust finansijske podrške i dobiti uslovnu ponudu za upis koja kandidata čini kvalifikovanim za podršku od strane Cambridge Trusta.
Ako je potrebna dodatna prijava, studenti moraju biti prihvaćeni na univerzitet prije relevantnog datuma i istovremeno dobiti uslovnu ponudu za upis kako bi se njihova prijava razmatrala od strane drugih tijela za procjenu.

KAKO SE PRIJAVITI

Svi aplikanti za stipendije unutar Kembridža moraju prvo tražiti prijem u jedan ili više akademskih programa koji su redovni; postdiplomske stipendije zahtijevaju popunjavanje formulara Portala za Prijavu koji detaljno opisuje informacije o finansiranju kao dio online prijavnog formulara, ukoliko je njihova namjera da budu kvalifikovani za stipendije. Studenti osnovnih studija koji žele da dobiju svoje diplome na Kembridžu trebaju podnijeti zahtjev putem UCAS-a do 15. oktobra 2023. godine.

Više informacija možete pronaći na zvaničnom LINK-u.

Upitnici

savjetnici 

euroguidance logo