08 avg

Program stipendiranja Univerziteta Stanford za međunarodne studente 2024-25

Međunarodni studenti iz cijelog svijeta pozvani su da se prijave za Program stipendiranja Univerziteta Stanford za 2023. godinu putem Knight Hennessy stipendije. Program stipendiranja Knight Hennessy je potpuno finansirana stipendija za sticanje magistarske, doktorske, master, MBA, MFA, MD, JD diplome u SAD-u.
Skoro 100 potpuno finansiranih stipendija dodjeljuju se studentima iz cijelog svijeta kako bi stekli diplome na Univerzitetu Stanford. Svi troškovi će biti pokriveni putem Programa stipendiranja Knight Hennessy. Putem ove stipendije dostupna su sva polja i specijalnosti. Maksimalno trajanje stipendije za magistarske studije je 3 godine, a za doktorske do 6 godina.

Univerzitet Stanford, zvanično poznat kao Leland Stanford Junior University, je privatni istraživački univerzitet smješten u Stanfordu, Kalifornija. Stanford je poznat po svojim akademskim postignućima, bogatstvu, lokaciji unutar Silicijumske doline i selektivnosti; rangiran je među najboljim univerzitetima na svijetu. Do marta 2020. godine, 83 dobitnika Nobelove nagrade, 28 dobitnika Turingove nagrade i 8 dobitnika Fieldsove medalje bili su povezani sa Stanfordom kao studenti, alumni, nastavnici ili osoblje.

FINANSIJSKE POGODNOSTI

Stipendija Knight Hennessy za međunarodne studente je potpuno finansirana stipendija koja pokriva sve troškove za međunarodne studente:
Puna školarina (usklađeno sa standardnim nivoom upisa u odjeljenju) i pripadajuće takse.
Stipendija za životne i akademske troškove (kao što su smještaj i ishrana, knjige, akademski materijali, nastavni materijali, lokalni prevoz i razumni lični troškovi).
Putna stipendija namijenjena pokrivanju avionske karte ekonomske klase za jedno godišnje putovanje do i od Stanforda.
NAPOMENA: Stipendisti Knight-Hennessy takođe mogu aplicirati za dodatna sredstva koja podržavaju akademske poduhvate (npr. putovanje na konferencije).

TRAJANJE STIPENDIJE

Prve 3 godine postdiplomskog obrazovanja.
Obično se finansira šest godina za doktorske studije, ali za neke programe doktorskih studija period finansiranja je pet godina.
LISTA DOSTUPNIH STUDIJSKIH OBLASTI
Skoro sve studijske oblasti i glavni predmeti su dostupni putem Programa stipendiranja Univerziteta Stanford za 2023. godinu - Knight Hennessy. Svi programi su dostupni za postdiplomske studije.

USLOVI ZA KVALIFIKACIJU

Postoje sljedeći uslovi za stipendiju Knight Hennessy koje morate ispunjavati ukoliko se prijavljujete:

Prijave za stipendiste Knight-Hennessy otvorene su za građane svih zemalja.
Morate imati diplomu prvostepenih studija iz bilo koje oblasti.
Morate završiti svoje osnovne ili master studije 2017. godine ili nakon 2017. godine.
Niste kvalifikovani ako ste završili svoje osnovne ili master studije prije 2017. godine.
Ako se još uvijek školujete na osnovnim studijama, možete aplicirati pod uslovom da završite svoje osnovne studije prije nego što se upišete kao postdiplomski student na Stanfordu.
Ako ste stekli postdiplomsku diplomu, i dalje ste kvalifikovani za prijavu za 2024. godinu, sve dok ste stekli svoju prvu diplomu osnovnih studija 2017. godine ili kasnije.
Ako ste stekli ili očekujete da steknete diplomu sa univerziteta gdje je engleski jezik službeni i jedini jezik instrukcije, tada vam nisu potrebni rezultati ispita o poznavanju engleskog jezika.

ROK ZA PRIJAVU

Posljednji datum za online prijavu za Program stipendiranja Knight Hennessy za 2024-25. godinu na Univerzitetu Stanford je 11. oktobar 2023. godine.

KAKO SE PRIJAVITI ZA PROGRAM STIPENDIRANJA UNIVERZITETA STANFORD?

Proces prijave za Program stipendiranja Univerziteta Stanford za 2023-2024. godinu je potpuno online. Trebate posjetiti navedeni link i kreirati svoj korisnički nalog kako biste započeli prijavu.
Zvanični LINK 
Prijavljivanje se vrši putem ovog LINK-a 

 

 

Upitnici

savjetnici 

euroguidance logo