09 avg

POTPUNO FINANSIRANE: Stipendije Univerziteta u Melburnu za 2023-24. godinu

Obavještavamo zainteresovane kandidate da su otvorene prijave za stipendiju za istraživačke postidiplomske studije Univerziteta u Melburnu. Trajanje stipendije je dvije godine za magistarske studije, dok za doktorske studije četiri godine.
Univerzitet u Melbourneu, osnovan 1853. Godine i drugi je najstariji istraživački univerzitet u Australiji. Nudi različite programe koji uključuju javne događaje, radionice, programe za prelazak iz preddiplomskih na postdiplomske studije i povezivanje sa preduzetnicima. Ovaj univerzitet nudi modernu infrastrukturu, napredne kurikulume i posebna sredstva za istraživanje i razvoj. Nakon završetka studija, studentima se pružaju bolje mogućnosti za zapošljavanje.

FINANSIJSKE POGODNOSTI

Stipendije Univerziteta u Melburnu za 2023-2024. godinu u Australiji predstavljaju potpuno finansiranu stipendiju za upis na postdiplomske istraživačke programe:
Pun iznos školarine će biti pokriven za studente koji upisuju magistarske studije tokom perioda do dvije godine ili do četiri godine za studente koji nastavljaju doktorske studije.
Dodatak za životne troškove u iznosu od 31.200 američkih dolara godišnje, proporcionalno (po stopi redovnog studiranja 2020. godina) u trajanju do dvije godine za studente koji upisuju magistarske studije ili do 3,5 godine za studente koji upisuju doktorske studije. Dodatak za životne troškove se može godišnje prilagoditi indeksom i uključuje ograničeno plaćeno bolovanje, porodiljsko i roditeljsko odsustvo.
Dodatak za selidbu u iznosu od 2000 dolara za studente koji se sele iz saveznih država ili teritorija osim Viktorije, ili 3000 dolara za studente koji se sele izvan Australije.
Pokrivenost zdravstvenog osiguranja za inostrane studente koji zahtijevaju studentsku vizu za studiranje u Australiji, putem pojedinačnog članstva u "Overseas Student Health Cover" (OSHC).

USLOVI ZA KVALIFIKACIJU

Kandidati svih nacionalnosti, iz cijelog svijeta, imaju pravo da se prijave.
Studenti koji su se prijavili za magistarske istraživačke studije ili doktorske istraživačke studije.
Trenutno upisani studenti na bilo kojem programu postdiplomskih istraživačkih studija.
Aplikant mora ispuniti uslove za upis. (LINK)

ROK ZA PRIJAVU

Posljednji datum za prijavu za Stipendiju za istraživačke postdiplomske studije u Australiji za nacionalne i međunarodne studente je 31. oktobar 2023. godine.
KAKO SE PRIJAVITI ZA STIPENDIJE UNIVERZITETA U MELBURNU
Da bi se prijavili za stipendiju, novi studenti se moraju upisati na bilo koji program postdiplomskih istraživačkih studija. Nakon toga, aplikanti će automatski biti uzeti u obzir za stipendiju. Trenutni studenti moraju se prijaviti za stipendiju putem interneta koristeći ovaj LINK.
Više informacija možete pronaći na zvaničnom LINK-u.

Upitnici

savjetnici 

euroguidance logo