07 avg

POTPUNO FINANSIRANJE: Stipendije za izvrsnost Vlade Švajcarske za 2024-25

 Obavještavamo vas da su otvorene prijave za Stipendije za izvrsnost Vlade Švajcarske za 2024-25. Svi međunarodni studenti iz 180 zemalja imaju pravo da se prijave za ovu stipendiju. Stipendija omogućava sticanje magistarske ili doktorske diplome na univerzitetima u Švajcarskoj. Nema naknade za prijavu za ovu stipendiju.
Stipendije za izvrsnost Vlade Švajcarske za 2024-25 obuhvataju skoro sve akademske oblasti i glavne predmete. Ova stipendija pokriva sve troškove završetka postdiplomskih studija na najboljim univerzitetima u Švajcarskoj. Ove godine će Vlada Švajcarske odabrati više od 500 kandidata iz više od 180 zemalja.
Švajcarska je centar obrazovanja sa svjetski poznatim univerzitetima. Ove institucije će omogućiti studentima visokokvalitetno obrazovanje i pružiti raznoliko okruženje.

FINANSIJSKE POGODNOSTI

Stipendije za izvrsnost Vlade Švajcarske za 2024-25 su potpuno finansirane stipendije za studente iz cijelog svijeta kako bi završili svoje postiplomske studije u Švajcarskoj. Ova stipendija će pokriti sve troškove studiranja. Detalji su dati u nastavku:
Puna školarina će biti obezbijeđena;
Besplatan smještaj;
Mjesečna stipendija;
Avionske karte od matične zemlje do Švajcarske i od Švajcarske do matične zemlje nakon završetka studija;
Kompletno zdravstveno osiguranje;
Nadoknada za stanovanje;
Fond za istraživanje.

TRAJANJE STIPENDIJA

Stipendije za istraživanje: Maksimalno 1 godina;
Stipendije za doktorske studije: 1 godina, sa mogućnošću produženja do 3 godine, zavisno o postignutim akademskim rezultatima;
Stipendije za postdoktorske studije: 1 godina.

VRSTE STIPENDIJA

Stipendije za istraživanje: Ove stipendije su dostupne aplikantima koji imaju magistarsku diplomu i žele nastaviti postdiplomske studije u bilo kojoj akademskoj oblasti u Švajcarskoj, bilo da je u pitanju doktorska diploma ili postdoktorska diploma.
Stipendije za umjetnost: Ove stipendije se nude za početni nivo master studija iz umjetnosti na bilo kojoj švajcarskoj konzervatoriji ili univerzitetu umjetnosti. Ova stipendija je ograničena na nekoliko zemalja.

KRITERIJUMI ODABIRA

Profil kandidata;
Kvalitet istraživačkog projekta ili umjetničkog rada;
Sinergije i potencijal za buduću saradnju u istraživanju.
Kada je prijavljivanje za stipendiju u pitanju trebalo bi naglasiti da je postupak prijave različit za svaku zemlju stoga je potrebno posjetiti zvanični LINK.

Napomena: Kada je Crna Gora u pitanju prijavljivanje se vrši do 24.11.2023.

 

 

 

Upitnici

savjetnici 

euroguidance logo