01 mar

Stipendije za ljetnje kurseve njemačkog jezika u Bavarskoj za 2020. godinu

Ambasada SR Njemačke u Podgorici obavještava zainteresovane kandidate o mogućnosti konkurisanja za stipendije za ljetnje kurseve njemačkog jezika u Bavarskoj, za 2020. godinu.

Za ove stipendije se mogu prijaviti studenti (koji su završili prvu godinu studija), kao i mladi istraživaci svih akademskih oblasti i koji posjeduju znanje njemačkog jezika na najmanje B1 nivou.

Stipendije pokrivaju troškove pohađanja kurs i boravka, dok putne troškove pokriva sam kandidat.

Zainteresovani kandidati treba da, najkasnije do 23. marta 2020. godine, podnesu online aplikacioni formular koji se može preuzeti s internet stranice www.bayhost.de (sa rubrike: „Funding & Scholarships”. Odštampan i popunjen formular treba poslati poštom na sljedeću adresu:

BAYHOST, Stichwort, Sommersprachkursbwerbung
UNIVERSITATSSTR. 31
93053 REGENBURG
DEUTSCHLAND

Aplikacije koje budu stigle nakon ovog roka ne mogu biti uzete u razmatranje i biće isključene iz procesa selekcije. U razmatranje se nece uzimati ni nekompletne aplikacije. Neće se razmatrati ni aplikacije poslate elektronski ili faksom, a podnijeta dokumentacija se ne vraća.

Kandidatima se savjetuje da ne stavljaju dokumentaciju u plastične folije. Dovoljno je poslati kopije originala, a navedenu dokumentaciju ne treba ovjeravati ni prevoditi kod sudskog tumača (dovoljan je prevod bez pečata sudskog tumača).

Za sva dodatna pitanja i pojašnjenja, zainteresovani kandidati se mogu obratiti kontakt osobi, gospođi Katrin Döppe, na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Upitnici

savjetnici 

euroguidance logo