03 mar

Konkurs za sufinansiranje naučne i tehnološke saradnje između Crne Gore i Republike Austrije za period 2021-2022. godina

Na osnovu Sporazuma izmedu Vlade Crne Gore i Vlade Republike Austrije o naučnoj i tehnološkoj saradnji, od 10. juna 2009. godine, Ministarstvo nauke Crne Gore objavljuje, šesti po redu, Konkurs za sufinansiranje naučne i tehnološke saradnje između Crne Gore i Republike Austrije za period 2021-2022. godina.

Predmet ovog Konkursa je sufinansiranje međusobnih posjeta (troškovi smještaja i boravka) istraživaca iz Crne Gore i istraživaca iz Republike Austrije, koji će realizovati zajednicke istraživacke projekte tokom navedenog perioda.

Ovim Konkursom se pruža mogucnost našim naucnicima i naučno-istraživackim timovima da sa kolegama iz Republike Austrije rade na zajedničkim projektima, razvijaju mobilnost, razmjenjuju stečena znanja i iskustva i kao rezultat zajedničkog rada na projektu apliciraju i učestvuju u evropskim programima za nauku i istraživanje.

Vrijeme izvodenja zajednickih istraživackih projekata je 2 godine. Predviđeni rok za početak implementacije projekata je 01. januar 2021. godine, a za završetak 01. decembar 2022. godine.

Rok za dostavljanje prijavnih formulara je 27. april 2020. godine, do 12:00h.

Tekst konkursa: S_T Montenegro Austria Call

Prijavni formular:  Application form_eng_v2

Upitnici

savjetnici 

euroguidance logo