10 mar

Objavljen konkurs za eksperta iz oblasti konkurentnosti u Sekretarijatu Savjeta za regionalnu saradnju (RCC)

Savjet za regionalnu saradnju (RCC) objavio je konkurs za angažovanje eksperta iz oblasti konkurentnosti u Sektretarijatu Savjeta, sa sjedištem u Sarajevu.

RCC, kao operativna struktura Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP), predstavlja fokalnu tačku za regionalnu saradnju na području Jugoistočne Evrope kroz okvire koji su u regionalnoj nadležnosti i pod regionalnim rukovodstvom, a usmjereni su na promovisanje evropskih i evro-atlantskih integracija. Opšti cilj strategije i radnog programa RCC-a za period 2020-2022. je unapređenje socioekonomske, digitalne i ljudske povezanosti u okviru Jugoistočne Evrope, kao i između regiona i Evropske unije, kroz jačanje regionalne saradnje i razvoja zajedničkog, inkluzivnog i konkurentnog ekonomskog prostora.

Ekspert za konkurentnost biće zadužen za realizaciju aktivnosti regionalne saradnje usmjerene na jačanje konkurentnosti državnih uprava, regionalnih i međunarodnih mreža, ključnih aktera iz Jugoistočne Evrope te zemalja partnera i donatora. Pozicija podrazumijeva koordinaciju aktivnosti vezanih za konkurentnost i razvoj privatnog sektora, u cilju obezbjeđivanja uspješnog funkcionisanja Sekretarijata, a naročito u vezi sa primjenom Strategije razvoja Jugoistočne Evrope do 2020 (SEE 2020), Strategije i programa rada RCC-a, Višegodišnjeg akcionog plana za regionalni ekonomski prostor (MAP REA) i ostalih strateških dokumenata RCC-a.

Konkurs je otvoren za državljane zemalja učesnica Borda RCC-a iz Jugoistočne Evrope, odnosno: Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Kosova, Moldavije, Rumunije, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Srbije i Turske.

Zainteresovani kandidati mogu se prijaviti slanjem radne biografije i propratnog pisma na engleskom jeziku na adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

Krajnji rok za podnošenje prijava je 25. mart 2020. godine, 17.00 časova po centralnoevropskom vremenu.

Detaljnije informacije o samom pozivu, neophodnim kvalifikacijama i načinu prijavljivanja nalaze se u pozivu koji se može preuzeti OVDJE.

 

Upitnici

savjetnici 

euroguidance logo