10 jan

Stipendije bez IELTS-a 2023-2024: Potpuno finansiranje

Veliki broj elitnih fakulteta širom svijeta nudi grantove za puno finansiranje studentima bez polaganja IELTS, TOEFL ili nekog drugog testa.

Pregled stipendija bez IELTS-a:

#1 Australijske stipendije bez IELTS-a:

U nastavku slijedi pregled australijskih univerziteta koji daju potvrdu i stipendije bez IELTS-a:

Swinburne University of Technology

The University of South Australia

The University of Southern Queensland

Bond University

Macquarie University

The University of New South Wales

The University of Adelaide

The University of Queensland

#2 Kanadske stipendije bez IELTS-a:

U slučaju da planirate da studirate u Kanadi bez pomenutih testova, veliki broj univerziteta najvišeg nivoa ne zahtjeva da imate položene ove testove. Ovi univerziteti imaju različite tehnike koje studentima pomažu da prevaziđu jezičke poteškoće. Slijedi spisak nekih od ovih univerziteta:

Concordia University

Brock University

University of Regina

 University of Winnipeg

Commemoration University

Carleton University

#3 Britanske stipendije bez IELTS-a:

U Velikoj Britaniji možete dobiti potvrdu i grant bez IELTS ili TOEFL-a u slučaju da se

prijavljujete u sličnu organizaciju u kojoj ste postigli prethodni stepen obrazovanja ili ako se u toj ustanovi koristio engleski jezik kao način učenja.

Slijede fakulteti koji imaju ovaj pristup:

University of Bristol

Robert Gordon University

The University of Bolton

London Southbank University

#4 Njemačke stipendije bez IELTS-a:

Njemačka, zemlja koja je glavna destinacija za studente širom svijeta, takođe daje stipendije bez IELTS-a. Visoke škole u Njemačkoj priznaju studente bez traženja da polažu testove jezičnih sposobnosti:

Ako su svoju posljednju diplomu stekli na mjestu koje je koristilo engleski kao osnovni način usmjeravanja. Kad se sve uzme u obzir, studenti će morati dobiti potvrdu o poznavanju jezika od svoje posljednje organizacije.

Ukoliko im je engleski prvi jezik.

#5 Malezijske stipendije bez IELTS-a:

U slučaju da želite da studirate u Aziji, a ne želite da polažete IELTS, možete otići u Maleziju. To je zemlja superzvijezda među nepoznatim centrima za studiranje poslije Singapura i Kine. Veliki dio malezijskih instruktivnih organizacija obrazuje se na engleskom i nisu im potrebni rezultati testova jezičkih sposobnosti.

Slijedi dio malezijskih grantova na koje se možete prijaviti bez polaganja IELTS/TOEFL:

Russell E. Train Fellowships

Universiti Kebangsaan Malaysia UKM Scholarship

UTS Global Ambassador Scholarship

#6 Kineske stipendije bez IELTS-a:

Za studente koji žele da steknu napredno obrazovanje zasnovano na istraživanju, Kina je pravo mjesto za njih. CSC grant kineske vlade je potpuno subvencionisan grant za koji nisu potrebni rezultati IELTS. Brojni različiti koledži u Kini ne zahtijevaju testove po istom principu. Ipak, nekoliko fondacija najvišeg nivoa imaju ovaj preduslov.

Oko 279 koledža u Kini nudi grantove za studente širom svijeta u okviru CSC programa. Za većinu grantova dovoljne su I potvrde bez rezultata testa jezičke sposobnosti. Možete pogledati ove fakultete na  sajtu za grantove CSC.

#7 Tajvanske stipendije bez IELTS-a:

Koledži na Tajvanu nude potpuno finansirane grantove studentima bez IELTS-a, uprkos tome što koriste engleski kao mehanizam za usmjeravanje. Ovo je ogromna mogućnost za sve studente širom svijeta koje interesuju stručne ili doktorske studije sa Tajvana.

Više informacija na linku

Upitnici

savjetnici 

euroguidance logo