13 jan

CERN openlab Summer Student Programme

U CERN-u, Evropskoj organizaciji za nuklearna istraživanja, fizičari i inženjeri ispituju osnovnu strukturu univerzuma. 

Jedna od ključnih misija CERN-a je obrazovanje. Njihovi stručnjaci uživaju da dijele svoje znanje i stručnost sa studentima koji su posvećeni i strastveni kada su ova naučna polja u pitanju. Ne postoji bolji način za učenje od rada na poslu. A kada se taj posao nađe u svjetski poznatoj istraživačkoj organizaciji i centru naučne izvrsnosti, još je bolje.

Da li trenutno studirate da bi ste stekli bachelor ili master diplomu i imate jak IT profil? Da li ste u potrazi za praktičnom obukom tokom ljeta (jun – avgust)? Ako jeste, ovo bi mogla biti prilika za vas: prijavite se za CERN openlab Summer Student Programme 2023!

Tokom dva puna mjeseca 9 nedelja (jun-avgust 2023.), studenti koji budu uključeni u ovaj program će raditi na naprednom IT projektu i biće održan niz IT predavanja koje su za njih specijalno pripremili stručnjaci iz CERN-a i drugih instituta. Studenti takođe imaju priliku da prisustvuju glavnim predavanjima CERN-ovog ljetnjeg studentskog programa, ukoliko žele. Posjete akceleratorima i eksperimentalnim područjima su dio programa, kao i posjete eksternim kompanijama, ukoliko situacija s pandemijom bude dozvoljavala. Na kraju Vašeg boravka očekuje se da napišete kratak izvještaj i pripremite prezentaciju o Vašem radu i projektu u CERN-u.

Rok za prijavu 30.januar 2023.

O uslovima i načinima prijave pročitajte više na ovom linku.

 

Upitnici

savjetnici 

euroguidance logo