19 jan

Deutschland Stipendium Scholarships 2023-2024

Deutschland Stipendium Scholarships 2023-2024 Batch je trenutno otvorena za online prijave studenata. Deutschland Stipendium Scholarships su poznate njemačke stipendije koje nude širok spektar prednosti kada je u pitanju saradnja sa raznim sponzorima, uključujući vladu i brojne privatne sponzore.

Deutschland Stipendium nudi i materijalnu i finansijsku podršku nadarenim studentima sa visokim postignućima iz cijelog svijeta.

U duhu javno-privatnog partnerstva, kompanije ili fondacije, kao i privatnici, podržavaju mlade talente sa obavezom od 150 eura mjesečno.

Procjenjuje se da će Savezna vlada parirati ovom iznosu za još 150 eura.

Brojni privatni i univerzitetski sponzori pružaju podršku njemačkim nosiocima stipendija nudeći istovremene programe mentorstva, kao i događaje za umrežavanje i stažiranje.

Trista evra mjesečno za vrhunske međunarodne talente.

Stipendija se obično daje za najmanje dva semestra. Međutim, može se odobriti na duži period koji pokriva uobičajeno trajanje studija. Između 2 semestra škola ispituje da li je stipendista još uvijek u skladu sa kriterijumima za dodjelu i da li su privatna sredstva još uvijek dostupna.

Mnoge institucije visokog obrazovanja i privatni sponzori pružaju finansijsku pomoć u vezi sa stipendijom Deutschland. Događaji umrežavanja, mentorski programi i stažiranje omogućavaju stipendistima da izgrade odnose sa kompanijama i steknu razumijevanje poslovnog života.

O uslovima i načinu apliciranja više pročitajte na linku

Upitnici

savjetnici 

euroguidance logo