06 feb

Stipendije Univerziteta u Ženevi 2023-2024


Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Ženevi je međunarodno poznat istraživački institut. Najsavremenija istraživanja koja sprovodi pokrivaju niz naučnih disciplina: biologiju, astronomiju, hemiju i biohemiju, kao i kompjuterske nauke, matematiku i farmaceutske nauke, nauke o Zemlji i nauke o životnoj sredini. Na fakultetu se nalaze tri Nacionalna centra kompetentnosti u istraživanju veoma konkurentne Švajcarske nacionalne fondacije za nauku (hemijska biologija; Švajcarski MAP; Planete) i mnoge evropske studije. Ovi masteri sa Prirodno-matematičkog fakulteta predstavljaju odličnu osnovu za obuku za akademike, kao i priliku za profesionalni rast, otvaranje karijere u nastavi, administraciji, naučnim komunikacijama i medijima… Programi master studija se nude na engleskom ili engleskom kao i francuskom (pogledajte detalje svakog programa). Stipendije Univerziteta u Ženevi za magistarske studije nude neverovatnu šansu studentima. To je fantastična prilika za studente iz inostranstva koji žele da studiraju u Švajcarskoj kroz stipendije.

KRITERIJUMI ZA PRIJAVU
• Studenti koji pohađaju osnovne studije i koji su pri završetku studija takođe imaju pravo da se prijave.
• Kandidati moraju ispuniti uslove za prijem u master program.
• Mogu se prijaviti kandidati iz cijelog svijeta
• Imate pravo na ženevske stipendije nakon što završite studije.
ŠTA PRUŽA STIPENDIJA
Ako kandidat može da pokaže akademski uspjeh prije kraja prvog semestra studija, stipendija za ženevsku stipendiju može se produžiti za cijela tri ili četiri mandata.
Nastava se izvodi na engleskom jeziku
Uspješni kandidati će dobiti iznos od 10.000 CHF do 15.000 CHF godišnje.
Kandidati će primati godišnju stipendiju.
POTREBNA DOKUMENTA
UNIGE kartica je dokument koji potvrđuje tvoje članstvo u UNIGE (Univerzitet u Ženevi). Ako još nisi student UNIGE, potrebno je dostaviti službeni email s centralne administracije UNIGE s naslovom "Tvoj zahtjev za UNIGE" kao dokaz da si započeo postupak matrikulacije, što je proces upisa na univerzitet.
Skeniran pasoš ili nacionalna lična karta
CV (maksimalno 2 stranice).
Transkript ispita tokom osnovnih studija uključujući sve ocjene.
Motivaciono pismo u kome ističete svoje posebno interesovanje za nauku i zašto se odlučujete da studirate program Master of Science na Univerzitetu u Ženevi.
Ako je moguće: Referentna pisma dva profesora (po mogućnosti direktno od njih) koja potvrđuju vašu sposobnost za ovaj program.
Sve druge relevantne informacije kao što su rezultati GRE (Ispita za opšte uslove) ILI TOEFL-a ili bilo kog drugog sličnog testa.
Proces prijave za Ženevske stipendije počinje početkom januara svake godine. Kada se registrujete, biće vam poslat e-mail sa ličnim linkom koji će vam omogućiti da popunite prijavu.
ROK ZA PRIJAVU
15.mart 2023.
Više informacija na LINKU

 

Upitnici

savjetnici 

euroguidance logo