10 apr

Crnogorski Euroguidance centar izabran za ambasadora programa mobilnosti i Akademija programa u evropskoj Euroguidance mreži

Crnogorski Euroguidance centar izabran je za ambasadora programa mobilnosti i Akademija programa u evropskoj Euroguidance mreži na Euroguidance mrežnom sastanku, koji je održan 09. i 10. aprila u Bukureštu, u organizaciji Nacionalnog Euroguidance centra u Rumuniji.


Predstavnice crnogorskog Euroguidance centra će ubudući pratiti programe mobilnosti svih evropskih Euroguidance centara kao i Akademija programe, koji se realizuju u svim zemljama članicama Evropske unije. Nakon uvodnog govora predstavnika Ministarstva prosvjete Ruminije, na sastanku je predstavljena Evropska studija o cjeloživotnom karijernom vođenju, Europass portal – „learning opportinities“, kao i struktura Interim izvještaja koji treba da bude podnesen do 30. juna, a najkasnije do 30. avgusta 2019. godine.

Takođe, učesnici su detaljnije upoznati sa strukturom novog Upravljačkog odbora i radnih tijela u okviru Euroguidance mreže: mobilnost, promocija i razvoj kapaciteta koji će uskoro dobiti nova ovlašćenja u svom radu. Nova radna tijela će biti zadužena za Evropsku dimenziju, razvoj kompetencija i informacije i komunikacije.

Učesnici su razgovarali o svim planiranim zajedničkim aktivnostima, cross border seminaru na Bledu, IAEVG konferenciji u Bratislavi, Learning by Leaving konferenciji u Italiji, kao i o radu na sljedećem Euroguidance mrežnom sastanku.

O Euroguidance-u

novembar 28, 2017

Kome je namijenjen?

novembar 27, 2017

euroguidance logo

savjetnici