16 dec

Objavljen je Vodič o učešću mladih u informativnim službama za mlade

Eurodesk i Eryica objavili su zajedničku publikaciju na temu „Učešće mladih u informativnim servisima za mlade“ na engleskom jeziku.

Učešće mladih je od suštinskog značaja za kvalitetno informisanje mladih. Podržava ljudska prava mladih, doprinosi demokratskom životu i predstavlja neprocjenjiv način unaprijeđenja rada službi za informisanje mladih. Iako se svi slažemo oko njegovog značaja sprovođenje konkretnih mjera da to postane stvarnost je ponekad druga priča.

Eurodesk i Eryica su objavili ovaj vodič kako bi razjasnili šta se podrazumijeva pod učešćem mladih u kontekstu informativnih usluga za mlade. On daje smjernice o različitim modelima i formatima kako bi se obezbijedilo smisleno učešće mladih: kreiranje sadržaja, vršnjačke informacije, zajedničko upravljanje uslugama i evaluacija, procjena i povratne informacije, kao i dobre prakse iz obje mreže.

Nijedan model ili format nije efikasniji od drugog. Kvalitetna informativna služba za mlade će vjerovatno koristiti niz različitih modela za podršku učešću mladih. Otkrijte ih u vodiču na ovom linku.

O Euroguidance-u

novembar 28, 2017

Kome je namijenjen?

novembar 27, 2017

Upitnici

savjetnici 

euroguidance logo