31 jan

Prijavite se za Ajnštajnovu stipendiju

Otvorene su prijave za Ajnštajnovu stipendiju u Njemačkoj. Ajnštajn forum i Vitenštajn fondacija sa ponosom objavljuju novi poziv za prijavu na njihov program stipendiranja za mlade, ambiciozne mislioce koji su zainteresovani za realizaciju projekta u nekoj oblasti drugačijoj od njihovih prethodnih istraživanja. Ova stipendija je osmišljena da podrži pojedince koji su, osim što se ističu u svojoj trenutnoj oblasti specijalizacije, takođe otvoreni za istraživanje novih i interdisciplinarnih pristupa svom radu, slično kao poznati Albert Ajnštajn.

Period stipendiranja će se zaključiti javnim predavanjem koje će stipendista održati na Ajnštajn forumu i Vitenštajn fondaciji. Važno je napomenuti da Ajnštajn stipendija nije namijenjena kandidatima koji žele da završe studije koju su već započeli.

Da bi stekli pravo na stipendiju, aplikacija mora pokazati da je predloženi projekat visokog kvaliteta, inovativan i održiv i da aplikant ima napredne intelektualne sposobnosti. Nije bitno da li je aplikant počeo da radi na doktoratu ili ga već ima.

Stipendija ne zahtijeva da se predloženi projekat u potpunosti završi tokom perioda granta, može se koristiti kao početna tačka za veći projekat.

Ako ste zainteresovani da se prijavite za stipendiju, obavezno pokažite kvalitet, originalnost i izvodljivost vašeg predloženog projekta, kao i sopstveni intelektualni razvoj u svojoj prijavi.

Prednosti programa Einstein Fellowship:

Ova stipendija će uspješnim kandidatima pružiti sledeće pogodnosti:

  1. Smještaj pet do šest mjeseci u vrtnoj kućici Ajnštajnove vikendice u Kaputu, Brandenburg;
  2. Stipendista će dobiti stipendiju od 10.000 eura;
  3. Naknada putnih troškova.

Da bi se prijavili za stipendiju Alberta Ajnštajna, kandidati moraju ispuniti sledeće kriterijume:

  • Kandidati moraju biti mlađi od 35 godina i imati univerzitetsku diplomu iz humanističkih, društvenih ili prirodnih nauka;
  • Uspješna aplikacija mora da pokaže kvalitet, originalnost i izvodljivost predloženog projekta, kao i vrhunski intelektualni razvoj podnosioca prijave;
  • Nije relevantno da li je aplikant počeo da radi na, ili trenutno ima doktorat;
  • Predloženi projekat ne mora biti u potpunosti završen tokom trajanja stipendije, ali može biti početak dužeg projekta.

Kako se prijaviti za Ajnštajnovu stipendiju

Da bi se prijavili za ovaj program kandidati moraju poslati tražene dokumente putem mail-a na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Traženi dokumenti:

  1. CV,
  2. Predlog projekta na dvije strane,
  3. Dva pisma preporuke.

Rok za prijavu: 15.5.2023.

Više informacija na linku

O Euroguidance-u

novembar 28, 2017

Kome je namijenjen?

novembar 27, 2017

Upitnici

savjetnici 

euroguidance logo