06 mar

ERC Advanced Grants

Grantovi Evropskog istraživačkog saveta (ERC) su dostupni kako bi podržali istraživače u sprovođenju projekata pionirskog istraživanja. ERC je evropska inicijativa za finansiranje, osmišljena kako bi podržala najbolje naučnike, inženjere i stručnjake u Evropi. Njegova svrha je da podstiče najkvalitetnija istraživanja u Evropi kroz konkurentno finansiranje i da podržava istraživanja na granicama saznjanja koja su inicirali istraživači u svim oblastima istraživanja, na osnovu naučne izvrsnosti.
ERC Napredni grantovi omogućavaju izuzetnim istraživačima koji su već uspostavili svoj ugled u istraživanju, bez obzira na nacionalnost i starosnu dob, da sprovode revolucionarne projekte visokog rizika koji otvaraju nove pravce u njihovim istraživačkim oblastima ili drugim domenima. Finansiranje kroz ERC Napredne grantove namijenjeno je istraživačima koji su već izgradili sebe kao nezavisne lidere u svojim istraživačkim oblastima.
Ukratko:
Predlog istraživanja: Pionirsko istraživanje na granici saznanja u bilo kojoj oblasti nauke, uključujući društvene nauke.
Istraživači: kandidati mogu biti bilo koje nacionalnosti, bilo kojeg godišta, moraju biti naučno nezavisni i imati nedavne rezultate istraživanja i profil koji ih identifikuje kao lidere u svojim oblastima istraživanja
Organizacija domaćin: Pravno, institucija domaćin mora biti sa sjedištem u jednoj od država članica EU ili u jednoj od pridruženih zemalja.
Grant
Finansiranje: do 2,5 miliona eura po grantu (mogu se zatražiti dodatna sredstva do 1.000.000 eura u okviru predloga projekta).
Trajanje: do 5 godina.
Pozivi za podnošenje predloga: objavljuju se godišnje na stranici ERC-a, portalu za finansiranje i javne nabavke Evropske komisije i u Službenom listu Evropske unije.
Kako se prijaviti? Zahtjev za dodjelu ERC grantova treba da se podnese putem EU servisa za podnošenje predloga. To je onlajn sistem preko koga se predlozi moraju podnijeti.
Za više informacija, obratite se nacionalnom kontakt point-u (NCP-u): http://erc.europa.eu/national-contact-points."
Rok za podnošenje prijava: 23. maj 2023. godine, 17:00:00 (CET).

Više informacija na LINKU

O Euroguidance-u

novembar 28, 2017

Kome je namijenjen?

novembar 27, 2017

Upitnici

savjetnici 

euroguidance logo