11 avg

Foto konkurs Evropske agencije za zaštitu životne sredine

Pokrenut od strane Evropske agencije za zaštitu životne sredine (EEA), konkurs za fotografije "ZeroWaste PiX" poziva građane iz zemalja koje ispunjavaju uslove, od 18 godina i starije, da zabilježe putem fotografije neodržive obrasce potrošnje i proizvodnje koji ugrožavaju našu dobrobit, kao i obećavajuće održive alternative koje se istražuju.

Učesnici mogu poslati fotografije koje prikazuju bilo koju od sledećih četiri kategorije:
1. Kružno i pametno
2. Eko-stilovi života
3. Beskorisna proizvodnja
4. Manija potrošnje

Na konkurs mogu učestvovati građani sledećih zemalja:
Članice EU 27, Island, Lihtenštajn, Norveška, Švajcarska i Turska; u skladu sa sporazumima o stabilizaciji i pridruživanju: Sjeverna Makedonija, Albanija, Kosovo*, Crna Gora, Srbija i Bosna i Hercegovina.

NAGRADE

Za pobjednike u svakoj kategoriji, pojedinačno, biće obezbijeđena nagrada u iznosu 1.000 EUR, kao i nagrada za Izbor javnosti (Public Choice) i nagrada za Mladog autora (Youth Prize), koja iznosi 500 EUR.
Nagrada za Mladog autora će biti dodijeljena pobjedničkom radu čiji je autor starosti između 18 i 24 godine (godište od 1999 do 2005) u bilo kojoj od četiri takmičarske kategorije.
Svi finalisti će biti nominovani za Nagradu izbora javnosti (Public Choice Award) i njihovi radovi se mogu koristiti u budućem digitalnom i štampanom materijalu od strane EEA i njenih evropskih partnera.
Glasanje javnosti će trajati od 24. oktobra do 7. novembra 2023. godine.
Učesnici mogu poslati do pet radova do 3. oktobra 2023. godine, do 23:59 CEST.

Više informacija na LINK-u.

 

O Euroguidance-u

novembar 28, 2017

Kome je namijenjen?

novembar 27, 2017

Upitnici

savjetnici 

euroguidance logo