10 okt

Predstavljen crnogorski sistem za karijerno savjetovanje u Beogradu

Na šestoj Nacionalnoj konferenciji Euroguidance centra iz Srbije održanoj pod nazivom “Karijerno savjetovanje i vođenje u Republici Srbiji i Evropi” u utorak, 9. oktobra 2018. godine, koordinatorka za Eurogudance mrežu, Marija Đurišić, imala je prezentaciju o crnogorskom sistemu karijernog savjetovanja. Pored prezentacije, Đurišić je bila član žirija u izboru najboljih praksi iz oblasti karijernog savjetovanja u Srbiji.


Konferenciji su prisustvovali preko 200 karijernih praktičara - nastavnici i stručni saradnici iz osnovnih i srednjih škola, savjetnici iz Nacionalne službe za zapošljavanje, predstavništva za mlade, udruženja i udruženja, predstavnici akademskih zajednica i centra za razvoj karijere, kao i donosioci odluka iz Srbije.


Tokom konferencija, učesnici su imali prilike da slušaju o karijernom učešću i savjetovanju učenika osnovnih i srednjih škola kao i razvoju i primjeni Evropskog klasifikacijskog znanja, kompetencije, kvalifikacije i zanimanja (ESCO) u nacionalnoj klasifikaciji zanimanja u Republici Hrvatskoj.

O Euroguidance-u

novembar 28, 2017

Kome je namijenjen?

novembar 27, 2017

euroguidance logo

savjetnici